Grindadráp

door puru op 30 mei 2009

Ja ja het is weer zover:  De jaarlijkse jacht op grienden is weer in volle gang op de Faroereilanden en de petities vliegen zoals elk jaar weer flink over het internet. Plaatjes van rode zeëen en hordes kleine meisjes die het afschuwelijk vinden, het is elk jaar hetzelfde valse liedje.

Op de site van de partij voor de dieren is een standaard petitie te lezen met daarin de volgende tekst:

Ik wil u dringend verzoeken deze dolfijnenjacht te verbieden. En ik zal uw eilandengroep zeker niet bezoeken als toerist zolang deze slachting voortduurt.”

Ha! Daar zullen de Faroëri’s echt van onder de indruk zijn.  I.p.v de Costa Brava hadden de dierenknuffelaars natuurlijk liever hun zomer doorgebracht op de koude Faroër Eilanden. Maar dan geen Faroër Eilanden met hun eigen cultuur.  Nee, liever naar de Faroerse Mac  en vooral geen walvisvlees eten hoor als je op de Faroër Eilanden bent.  Je gaat toch ook geen paella eten in Spanje. Walvisvlees is niet nodig en de Faroëri’s zouden best Nederlandse plofkippen kunnen importeren.

Gelukkig lijken er steeds meer mensen te komen die nog wel kunnen nadenken en beseffen dat het taboe op het doden van walvissen rationeel gewoon niet te verklaren is. Wij vinden het prachtig om te zien dat jonge Faroerse kinderen opgewonden op de kade kijken hoe hun vader heldhaftig een vijf meter lange griend de keel doorsnijdt.  “Wow, dat is mijn Papa en dat wil ik later ook!”

Om de Faroëri’s financieel en moreel te steunen raad ik iedereen een vakantie aan naar deze eilandengroep. En dan het liefst volgend jaar rond deze tijd tijdens het jaarlijkse Grindadráp festival.  Het is een unieke mogelijkheid om een vijf meter lange griend de keel door te snijden en ’s avonds  in een lokaal café met de plaatselijke bevolking je avonturen te delen.  Dit appartement heeft een mooi uitzicht over de baai, perfect om uw gezin te fotograferen met de rood gekleurde zee op de achtergrond.  Vergeet vooral uw foto’s niet op hyves te plaatsen want wij zijn erg nieuwsgierig naar uw reacties.

De Faroëri’s zullen vast blij zijn met ons bezoek het zal vast hun beeldvorming ver de gemiddelde Nederlander een stukje verbeteren.

Grindadráp

Wat een vrouw…

In de categorie Uncategorized

5 Reacties
 1. sharona permalink

  Dit is heel erg triets,,,!! snap niet dat dit is toegestaan zulke achterlijke site zeg:S!! jullie zijn echt heel erg sneu, tis ziek heel ziek

 2. Linda permalink

  Ik mag hopen dat deze website een grote grap is!!!!!wat een onzin!
  zulke prachtige dieren op zo’n onmenselijke manier doden!! dat dit nog bestaat!! Boycotten die eilanden!!!

 3. Joost permalink

  Toen ik dit artikel las in 2009 heb ik er met mijn hersenen, via energie banen ervoor gezorgd dat er rond dit tijdstip kanker zal gaan groeien in zijn lichaam.

 4. alex permalink

  Gewoon een bom op die eilanden, hebben toch geen nut voor de economie of anders bij bewoners zelf de keel doorsnijden met een BOT mes hehe lijkt me leuk..

 5. paul john brooker permalink

  Yeah, poor whales, but what a woman! Look at her getting stuck in. Now that’s equality. I wonder if she’s married? No need to guess what she will be having for dinner. If more whalers looked like her, I would move there tomorrow.

Plaats een reactie

Note: XHTML is toegestaan. Je e-mailadres zal niet openbaar gemaakt worden.

Meld je aan voor de RSS feed van deze reactie