Standpunten

De weg met de walvis organisatie zet zich voor walvisvrije zeeën om de volgende redenen:

  • De walvis heeft door zijn enorme volume een gevaarlijke invloed op de hoogte van de zeespiegel (zie afbeelding 1.) Uit berekeningen is gebleken dat de totale walvispopulatie voor 12 % minder landoppervlakte zorgt voor normale zoogdieren. Door alle walvissen aan wal te brengen zal de zeespiegel tot een een veilig niveau dalen.

Archimedesafbeelding 1

  • Baleinwalvissen eten enorme hoeveelheden plankton wat een enorm effect heeft op het broeikas effect(afbeelding 2). Plankton legt CO² vast en na spijsvertering  wordt er voornamelijk CO uitgestoten.Plankton is ook een belangrijke voedselbron voor echte vissen en dus heeft de walvisjacht een positief effect op de visstanden.

wiki

  • Walvissen zijn warmbloedige dieren en zwemmen graag rond de kwetsbare poolgebieden.  De warmte die ze afgeven met hun asociale omvang heeft desastreuze gevolgen op de hardheid van het poolijs.
  • Veelvuldig ijsbonken en ongecontroleerd vinflipperen is geen natuurfenomeen maar is een welbewuste poging meer levensruimte te vergaren.  Dit moet zo snel mogelijk worden gestopt.

Bekijk ook ons filmpje waarin eerst de gevaren van de huidige situatie goed  worden gevisualiseerd  en vervolgens kant en klare oplossingen voor de walvisoverlast.